{ "title": "Adet Döneminde Denize Girilir Mi", "image": "https://www.adetgecikmesi.gen.tr/images/adet-doneminde-denize-girilirmi.gif", "date": "20.01.2024 03:43:29", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Adet döneminde denize girilir mi, adet dönemi yaz aylarında olduğunda kadınlar için denize girmek adeta bir sorun haline geliyor. Özellikle tatil programı bu döneme denk geldiğinde, kadınlar denize girme konusunda tereddütte kalıyor. Fakat bazı önlemler alınarak adet döneminde bile denize girilebilir. Tatili kabusa çevirmeden, adet döneminde bile bundan keyif alabilirsiniz. Eğer çok yoğun bir kanamanız yoksa, adet döneminde tampon kullanarak, denize girebilirsiniz. Vajinada bulunan basınç nedeniyle deniz suyu vajinaya giremez. Elbette temiz denizleri tercih etmeniz her zaman tavsiye edilir. Adet döneminde denize girmenin bir yolu da adet geciktirici ilaç kullanılmasıdır. Fakat bu yola çok sık başvurulmamalıdır. İlaçların içeriğinde hormon olduğundan, vücuttaki hormon düzeyine müdahale edilmektedir. Bunu doktora danışarak yılda en fazla 1-2 defa uygulamanızı öneririz.

Adet döneminde denize girme konusunda cinsel yaşamın başlamış olması ya da başlamaması da önemlidir. Çünkü tamponla denize girilse bile, bunu cinsel yaşamı başlayan kadınlar kullanabilir. Buna dikkat edilmesi gerekir. Zorda kalınırsa, adet geciktirici kullanılması denize girme konusunda sizlere yardımcı olabilir.

Adet döneminde tamponla denize girebilirsiniz

Adet döneminde en yoğun kanama ilk 1-2 günde olmaktadır. En azından 1-2 günü atlatarak, tampon kullanımıyla denize girilebilir. Ancak bu yöntem cinsel olarak aktif kadınlar tarafından kullanılmalıdır. Evlenmemiş, cinsel yaşamı olmayan genç kızların böyle bir olanağı bulunmamaktadır. Tampon kullanımında da dikkatli olunmalıdır. Uzun süre vajen içinde tampon kalması çok sakıncalıdır. Bunların 3-4 saatlik periyotlarla değiştirilmesi gerekir. Eğer denize girildiyse, çıktıktan sonra tamponun değiştirilmesinde yarar vardır. Genç kızlar açısından da adet geciktirici ilaçların kullanımı yararlı olabilir. Ancak en doğrusu âdet kanamasının bitişine göre tatil planı yapmaktadır. Çok zorda kalınırsa, doktora danışılarak bu yöntem kullanılabilir. Âdet kanaması başlamadan önce 3-4 gün öncesinden alınmayan başlanan ilaçlar, adeti daha ileri bir tarihe ertelemektedir. Bu sürenin en fazla 10 gün olmasını tavsiye ederiz.

Adet döneminde denize girmenin sakıncası var mı?

Bu özel dönemde tamponla bile denize girseniz, vajinal mantar enfeksiyonu oluşumu meydana gelebilir. Bu sorun aslında kadınlar açısından her zaman risklidir. Islak mayoyla kalınmaması, denize girdikten sonra kurulanmaktan korunmak için mantar önemli bir etkendir. Özellikle mantara eğilimi olan kadınların sadece adet döneminde değil, normal koşullarda da denize girerken dikkatli olması gerekir.
" } ] }